Όλοι οι τύποι και οι διαστάσεις των πλακιδίων και πλακών του λευκού μαρμάρου της Θάσου

2
Aug

Το ελληνικό μάρμαρου Θάσου: Διαστάσεις & πάχος των πλακιδίων, τύποι μαρμάρινων πλακών, σχήματα & μοτίβα ψηφιδωτών του λευκότερου φυσικού πετρώματος στον κόσμου

Το μάρμαρο Θάσος είναι το λευκότερο στον κόσμο και σίγουρα από ένα τα πιο περιζήτητα υλικά στην αγορά των φυσικών πετρωμάτων. Είναι διάσημο για τη λαμπερή του εμφάνιση και τη μοναδική, καθαρή λευκή δομή του. Λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσης και λαμπερής του όψης, έχει κερδίσει δίκαια την παγκόσμια αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο πως η ζήτηση του συγκεκριμένου φυσικού υλικού παραμένει πάντοτε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα!

Αποτελεί κατάλληλο υλικό για όλους τους αρχιτεκτονικούς και διακοσμητικούς σχεδιασμούς. Εκτός από την εφαρμογή του σε δάπεδα, τοίχους, πάγκους και άλλες επιφάνειες, το λευκό μάρμαρο της Θάσου προσδίδει μια πολυτελή και κομψή εμφάνιση σε μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου φυσικού πετρώματος για την κατασκευή έργων κύρους, πολυτελών κατοικιών, εμπορικών κτιρίων και εμβληματικών μνημείων.

Rendering υπνοδωματίου για να δείξει τις διαφορετικές διαστάσεις του λευκού μαρμάρου Θάσος
Το λευκό μάρμαρο Thassos εφαρμόζεται στο δάπεδο σε Rendering υπνοδωματίου από την Stone Group International

Ο τόπος εξόρυξης & τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Θάσος

Σε ένα μικρό νησί Βόρεια του Αιγαίου Πελάγους, τη Θάσο, συναντάμε μερικά από τα πιο γνωστά λατομεία λευκού μαρμάρου στον κόσμο. Η πλούσια ιστορία του μαρμάρου Θάσος χρονολογείται από την αρχαιότητα, ενώ η εξόρυξή του συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το λευκό μάρμαρο Θάσος χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία διάσημων γλυπτών και κτιρίων, ενώ τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του και η αντοχή του στις καιρικές συνθήκες δικαιολογούν τη διαχρονικότητα και τη σταθερότητά του στο πέρασμα των χρόνων.

Φωτογραφία λατομείου λευκού μαρμάρου Thasos στη Θάσο, το ηλιοβασίλεμα
Φωτογραφία του ελληνικού λατομείου λευκού μαρμάρου Θάσος για να δείξει τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του άδεια

Το λευκό μάρμαρο Θάσος διαθέτει απίστευτη αντοχή, καθώς είναι ελαφρώς σκληρότερο από τον ασβεστόλιθο και πιο μαλακό από τον γρανίτη. Είναι επίσης, πολύ ανθεκτικό στο νερό και τις καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και είναι ιδανικό για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους. Ένας επιπλέον παράγοντας που ενισχύει την αντοχή του φυσικού πετρώματος είναι η υψηλή του πυκνότητα σε συνδυασμό με το χαμηλό πορώδες. Παράλληλα, η αντοχή του στη θερμότητα καθιστά το λευκό μάρμαρο Θάσος κατάλληλο για εφαρμογές όπως, τζάκι και πάγκους κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται η αδιαβροχοποίηση (sealer) του υλικού για την αναλλοίωτη διατήρηση του μαρμάρου στο πέρασμα του χρόνου.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μαρμάρου Θάσος και μάθετε τα πάντα για το λευκότερο μάρμαρο στον κόσμο: λατομεία, τύποι, ποιοτικές διαλογές, επεξεργασίες, χρήσεις κι εφαρμογές στην αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό.

Γνωρίστε περισσότερα για τα ελληνικά λατομεία και τα μάρμαρά τους.

Minimal rendering λευκού δαπέδου δίπλα σε κρεβάτι και πέτρινα τραπέζια
Rendering υπνοδωματίου με λευκό μάρμαρο Θάσου στο δάπεδο, με κομψό αποτέλεσμα
Rendering με πλακάκια από thassos λευκό μάρμαρο στο πάτωμα και ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού
Rendering άδεια λευκού μαρμάρου Θάσος, το πιο λευκό μάρμαρο στον κόσμο, εφαρμόζεται σε δάπεδα, γυαλισμένη επιφάνεια

Οι τύποι του λευκού μαρμάρου Θάσος σε πλάκες και πλακίδια

Το λευκό μάρμαρο Θάσος διατίθεται σε όγκους, πλάκες, πλακίδια και μωσαϊκά, επιτρέποντας την ευελιξία στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του σε διαφορετικά αρχιτεκτονικά έργα.

Ο πιο γνωστός τύπος του λευκού μαρμάρου Θάσος είναι ο Thassos Snow White. Το μάρμαρο Thassos Snow White είναι και ο μοναδικός τύπος που θα συναντήσουμε στην κατηγορία των πλακιδίων. Από την άλλη, στην κατηγορία των πλακών, εκτός από τον τύπο Thassos Snow White, συναντάμε το μάρμαρο της Θάσου στους εξής τύπους: Thassos Eco, Thassos Golden Radix, Thassos Rosso, Thassos Vein Cut.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά κάποιες βασικές πληροφορίες για τον κάθε έναν τύπο ξεχωριστά.

Thassos Snow White:

Το λευκότερο μάρμαρο στον κόσμο! Ένα κατάλευκο, φωτεινό λεπτόκοκκο μάρμαρο με κρυσταλλικό χρώμα, πολύ υψηλή ηλιακή αντανάκλαση κι έναν μοναδικό, εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας όπου κι αν τοποθετηθεί, καθώς είναι κατάλληλο για εσωτερικούς, αλλά και για εξωτερικούς χώρους.

Μαρμάρινη πλάκα από την Stone Group International, Θάσος Snow white
Πλάκα μαρμάρου Θάσος Snow white, το πιο λευκό μάρμαρο στον κόσμο άδεια

Thassos Eco:

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Thassos, που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί τόσο σε οικιστικά, όσο και σε εμπορικά έργα. Το λευκό φόντο αναμειγνύεται με μπεζ τόνους, διατηρεί την αρμονία και δημιουργεί ένα μοναδικό μοτίβο, ικανό να συνδυαστεί με άλλα υλικά.

Λευκό μάρμαρο Thassos eco, με λευκό φόντο χρώματος και ανοιχτούς μπεζ τόνους
Thassos eco, Οι τέλειες μαρμάρινες πλάκες για οικιστικά και εμπορικά έργα

Thassos Golden Radix:

Μια ακόμη παραλλαγή του Thassos, σπάνια αυτή τη φορά. Οι χρυσές του βένες θυμίζουν ρίζες δέντρων και όταν οι πλάκες του τοποθετηθούν με την Book-match τεχνική, δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Μαρμάρινη πλάκα της πέτρα Θάσος golden radix, με χρυσές βέννες, από την Stone Group International
Thassos golden radix, παραλλαγή του φυσικού πετρώματος Thassos, με βέννες που παρομοιάζουν με ρίζες δέντρου

Thassos Rosso:

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή του Thassos υπάρχει μια διακριτική παρουσία του κόκκινου χρώματος στις βένες του. Το λευκό χρώμα παραμένει εξίσου φωτεινό και δημιουργεί υψηλή ηλιακή ανάκλαση. Οι πλάκες του φίνου αυτού μαρμάρου πρωταγωνιστούν σε συνθέσεις σχεδιαστών και διακοσμητών και προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ιδιαίτερες διακοσμητικές επιφάνειες και μοναδικές book-match εφαρμογές.

Thassos rosso μάρμαρο με έντονο λευκό χρώμα και ελαφρώς κόκκινες φλέβες στην επιφάνειά του
Ιδανική μαρμάρινη πλάκα για διακοσμητές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές για διάφορες αιτήσεις άδειας

Thassos Vein Cut:

Μια ακόμη παραλλαγή του Thassos η οποία χάρη στις πολύ ανοιχτόχρωμες βένες του δημιουργεί ένα ανεπανάληπτο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Οι αντανακλάσεις του φωτός παραμένουν κι εδώ ενδιαφέρουσες, ενώ η αίσθηση καθαρότητας που δίνει το λευκό φως είναι εντυπωσιακή.

Thassos vein cut, παραλλαγή του μαρμάρου Θάσος, με φωτεινή καθαρή λευκή επιφάνεια
Λευκή μαρμάρινη πλάκα με ανοιχτόχρωμες φλέβες για απαράμιλλη αισθητική και λειτουργικό αποτελέσματος

Οι διαστάσεις των πλακιδίων και των πλακών Θάσος

Infographic με έξι διαστάσεις πλακιδίων λευκού μαρμάρου Θάσου από την Stone Group International
Μικρές και μεγάλες διαστάσεις πλακιδίων λευκού μαρμάρου Θάσου κατάλληλα για οποιαδήποτε εφαρμογή

Οι διαφορετικές διαστάσεις των πλακιδίων Θάσος προσφέρουν πολλές κι ενδιαφέρουσες επιλογές όπου κι αν τοποθετηθούν. Ξεκινούν από μικρότερο μέγεθος, (3X6”, 3X9”),διατίθενται σε πιο μεγάλες, (4X12” 6X12”), σε μεγαλύτερες (12X12”, 12X24”, 24Χ24’’) και τέλος σε ακόμη μεγαλύτερες (24X48, 36×36”). Αξίζει να αναφέρουμε πως στις εγκαταστάσεις μας παρέχεται η δυνατότητα για προσαρμογή των πλακιδίων σε όποια διάσταση χρειαστεί, ξεκινώντας από τη διάσταση 1Χ1 και φτάνοντας μέχρι την οποιαδήποτε διάσταση έχετε ονειρευτεί για το έργο σας.

Infographic με rendering και δείγμα διαστάσεων πλακιδίων λευκού μαρμάρου Θάσου
Η διάσταση πλακιδίων 3×6 και 3×9 σε rendering τοίχου σε συνδυασμό με την παλέτα σκούρων χρωμάτων

Σε όλες τις διαστάσεις των πλακιδίων το πάχος μπορεί να είναι είτε 1, είτε 2 εκ., με τις άκρες να μπορούν να είναι είτε επίπεδες (flat edge), είτε με μισή κλίση (Half-Bevel).

Rendering τραπεζαρίας για να δείξει τη διάσταση 4x12 των μαρμάρινων πλακιδίων Θάσου που εφαρμόζονται στο πάτωμα
Μαρμάρινα πλακάκια διαστάσεων 4×12 ίντσες Λευκό μάρμαρο Θάσου, το πιο λευκό μάρμαρο στον κόσμο
Επίστρωση δαπέδων, με μαρμάρινα πλακάκια από φυσική πέτρα από μάρμαρο Θάσου σε διάσταση 6x12 ίντσες
Λευκό γυαλισμένο μάρμαρο Θάσου λευκό, που χρησιμοποιείται στο δάπεδο ως πλακάκια για να δείτε όλες τις διαφορετικές διαστάσεις πλακιδίων, τύπων και πλακών
Dining room rendering to show the 4x12 dimension of Thassos marble tiles applied
Marble tiles dimensions permission of 4×12 inches Thassos white marble, the whitest marble in the world
Μοντέρνο καθιστικό με πλακάκια από λευκό μάρμαρο Θάσου 12x24 στα δάπεδα, με καθαρό αποτέλεσμα
Μάρμαρο φυσικό υλικό, ιδανικό για μεγάλες επιφάνειες όπως δάπεδα σαλονιού

Στην περίπτωση των διαστάσεων των πλακών Θάσου, γίνεται αντιληπτό πως αυτές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο εξόρυξης και τους διαφορετικούς όγκους. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι προσφερόμενοι όγκοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε μεγάλης επιφάνειας και οι πλάκες τους να προσαρμοστούν με ακρίβεια σε κάθε αρχιτεκτονικό, σχεδιαστικό και διακοσμητικό έργο.

Οι επεξεργασίες των πλακών και πλακιδίων του λευκού μαρμάρου Θάσος

Σε ότι αφορά τις επεξεργασίες που προτείνουμε ως προμηθευτές μαρμάρου για τις πλάκες και τα πλακίδια του μαρμάρου της Θάσου, αυτές είναι κυρίως δύο: η γυαλισμένη και η ματ/σατινέ. Άλλωσε, κανείς δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα να αλλάξει τη μορφή και την όψη αυτού του τόσου καθαρού και λαμπερού μαρμάρου.

Τα Μωσαϊκά του λευκού μαρμάρου Θάσος

Εκτός από τα πλακίδια και τις πλάκες, το λευκό μάρμαρο Θάσος χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία εξαιρετικών ψηφιδωτών, ενισχύοντας την αισθητική εμφάνιση των χώρων στους οποίους τοποθετούνται. Τα εκπληκτικά οπτικά εφέ, τα γεωμετρικά μοτίβα και τα περιγράμματα προσθέτουν στα σχέδια μια πινελιά πολυτέλειας, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλοίωτη την ομορφιά του υλικού. Στη συλλογή της Stone Group International περιλαμβάνονται τα παρακάτω μαρμάρινα μωσαϊκά Θάσος σε διάφορα σχήματα και μοτίβα:Thassos 3d cube, Thassos Chevron, Thassos Herringbone, Thassos Hexagon, Thassos Labyrinth, Thassos Square 1×1, and Thassos Square 2×2.

διαφορετικά είδη ψηφιδωτών λευκού μαρμάρου Θάσου που εμφανίζονται στο infographic της Stone Group International
Μάρμαρο Thassos, πλακάκια και μωσαϊκά μοτίβα, σε διάφορα σχήματα, σχέδια, φινιρίσματα και επιφάνειες

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην κατηγορία του shop μας και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Απόδοση καθιστικού με επένδυση τοίχων με μωσαϊκό Herringbone από λευκό μάρμαρο
Herringbone μωσαϊκό ως μία από τις πολλές επιλογές μωσαϊκού για το σπίτι σας
Backsplash στη μοντέρνα κουζίνα, με περίτεχνο ψηφιδωτό μοτίβο labyrinth από μάρμαρο Θάσου και ξύλινα στοιχεία
Μοτίβο μωσαϊκού από λευκό μάρμαρο Θάσος σε μοντέρνο rendering απόδοση από την Stone Group International

Οι χρήσεις του πλακιδίων και των πλακών του λευκού μαρμάρου Θάσος

Το λευκό μάρμαρο Θάσος έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα σε πλήθος κατασκευών. Λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς και ευελιξίας του, προσφέρει στους αρχιτέκτονες, τους διακοσμητές και τους σχεδιαστές ασφάλεια, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανεπανάληπτες και εκπληκτικές επιφάνειες. Αγαπημένη είναι η εφαρμογή στα δάπεδα, τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Σε ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες και εμπορικά κτίρια, η επένδυση τοίχων με το λευκό μάρμαρο Θάσος προσθέτει μια νότα κομψότητας και πολυτέλειας στον χώρο. Η ανθεκτικότητά του, η αντοχή στη θερμότητα και η φωτεινή εμφάνιση καθιστά το φυσικό αυτό πέτρωμα δημοφιλή επιλογή για πάγκους κουζίνας και χώρους μπάνιου. Προσθέτει μια πινελιά μεγαλοπρέπειας σε σκάλες και τζάκια, ενώ παράλληλα προσδίδει διαχρονική ομορφιά σε εξωτερικούς χώρους. Το λευκό μάρμαρο Θάσος δεν περιορίζεται σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές, αλλά η ομορφιά του ενσωματώνεται σε έπιπλα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως επιτραπέζια, βάζα, φωτιστικά. Όπου κι αν εφαρμοστεί το λευκό μάρμαρο Θάσος εκτιμάται για τη διαχρονική ομορφιά και γοητεία της φυσικότητάς του.

Εικόνα εξωτερικής αποθήκης με φωτεινές λευκές μαρμάρινες πλάκες σε διαφορετικά σχέδια και διαστάσεις
Λευκό μάρμαρο Θάσου, το πιο λευκό μάρμαρο στον κόσμο, ένα από τα φυσικά πετρώματα που διαθέτει η Stone Group International
Πλάκες μαρμάρου οργανωμένες σε εσωτερική αποθήκη στην Ελλάδα
Πλάκες λευκού μαρμάρου Θάσος, φυσική πέτρα με ποικιλία σχεδίων σε εσωτερική αποθήκη από την Stone Group International

Πού θα βρείτε πλάκες και πλακίδια από το λευκό μάρμαρο της Θάσου

Στην Stone Group International και στις ειδικά διαμορφωμένες για τα μάρμαρα της Θάσος εξωτερικές και εσωτερικές μας αποθήκες, φυλάσσουμε τις πλάκες, ενώ τα πλακίδια και τα μωσαϊκά περνούν μέσα από τις γραμμές παραγωγής. Το ιδιόκτητο λατομείο που διαθέτουμε στη Θάσο, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας κάθε τύπο πλάκας, πλακιδίου ή μωσαϊκού και σε όποια διάσταση επιθυμούν χάρη στα σύγχρονα μηχανήματα και τις υποδομές μας. Το εξειδικευμένο προσωπικό με την υψηλή τεχνογνωσία και τη μεγάλη του εμπειρία, είναι πάντα έτοιμο να σας συμβουλέψει και να σας καθοδηγήσει σε κάθε στάδιο του έργου σας.

Περιηγηθείτε στο site μας κι αναζητήστε όλα τα προϊόντα του ελληνικού μαρμάρου Θάσου.

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας και μη διστάσετε να ζητήσετε τον τύπο και τη διάσταση που επιθυμείτε.

Related Posts
Discover our latest blogs and find useful and interesting information, like marble trends, tips, applications, and inspiring ideas.