Luxury Home Decor: Ανακαλύψτε πώς τα Ελληνικά μάρμαρα μπορούν να μεταμορφώσουν το luxury interior design.

8
Aug

Τι είναι το luxury interior design, τι το προσδιορίζει και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας Ελληνικά λευκά μάρμαρα

Η πολύτελεια (luxury) είναι στην πραγματικότητα μία φιλοσοφία ζωής, μία αίσθηση στυλ που έχει αναπτύξει κάποιος και την ακολουθεί συνολικά, από την μόδα, έως την επιλογή αυτοκινήτου. 

Τι είναι Luxury Interior Design?

Luxury Interior Design είναι μία ευρεία έννοια στο περιβάλλον του interior design, όπου εκλεπτυσμένοι χώροι υψηλών προδιαγραφών δημιουργούνται με τέτοιον τρόπο ώστε να αντανακλούν επιτήδευση, ποιότητα και άνεση για ένα συγκεκριμένο κοινό. Είναι κάτι παραπάνω από ουσιώδες η εφαρμογή του luxury interior design να έχει εκτελεσθεί άψογα ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχές και ελκυστικό.  

Πολυτελές καθιστικό με book-match πλάκες του λευκού ελληνικού μαρμάρου Ajax ως επένδυση τοίχου σε τζάκι
Book-match εφαρμογή του λευκού ελληνικού μαρμάρου Ajax ως επένδυση τοίχου πολυτελούς τζακιού

Τι προσδιορίζει το Luxury Interior Design?

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα όλων των υλικών, των επίπλων, των αξεσουάρ και του φωτισμού που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Επίσης, η αίσθηση της μοναδικότητας είναι εξίσου σημαντική, καθώς και το γεγονός ότι όλες οι επιλογές κατά τη δημιουργία ενός χώρου θα πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητα και το ύφος του στυλάτου πελάτη, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες τάσεις της εποχής. 

Που μπορεί να εφαρμοστεί το Luxury Interior Design?

Ένα πολυτελές περιβάλλον, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για κατοικία, κατάστημα, boutique ξενοδοχείο ή σκάφος, διακατέχεται από ανεπιτήδευτη άνεση και από την τέχνη της περιποίησης του εαυτού (του χρήστη). Κατά την είσοδο σε έναν τέτοιο χώρο, κανείς εισπράττει μία ιδιαίτερη και εκλεπτυσμένη αύρα. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία design στον χώρο ποικίλουν από μίνιμαλ σε εκλεκτικά και μαξιμαλιστικά, ώστε το στυλ να ταιριάζει απόλυτα στην κάθε περίπτωση. Το στυλ αυτό πρέπει να ακολουθείται συνεπώς και συνεχώς για να υπάρξει ένα επιτυχές αποτέλεσμα.  

Το κύριο στοιχείο είναι η εξατομίκευση και δημιουργώντας ένα πολυτελές οικιακό ντεκόρ χρησιμοποιώντας μάρμαρο και προσθέτοντας την προσωπικότητα σας στην κατοικία, ο χώρος πλημμυρίζει από ένα μοναδικό ‘αέρα’.

Πολυτελής κουζίνα με πλάκες και πλακίδια του σκούρου γκρι ελληνικού μαρμάρου Aliveri σε δάπεδο, πάγκο και πλάτη τοίχου
Εφαρμογή του σκούρου γκρι ελληνικού μαρμάρου Aliveri σε πάτωμα, πάγκο και πλάτη τοίχου πολυτελούς κουζίνας

Το άρθρο αυτό εστιάζει στους εσωτερικούς χώρους πολυτελών κατοικιών και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η πολυτέλεια σε μία κατοικία, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο μοντέρνο οικακό ντεκόρ, ιδίως με την χρήση μαρμάρου.

Τρόποι για να δημιουργήσετε Luxury Interiors

Η είσοδος μίας πολυτελούς κατοικίας ή ενός καταστήματος αποτελούν τον κατάλληλο τρόπο σύστασης του εσωτερικού στον επισκέπτη. Δηλαδή, δίνεται η πρώτη αίσθηση ενός ήρεμου και κομψού χώρου όπου ένα εμβληματικό φωτιστικό στοιχείο κρεμασμένο από την οροφή ή ένα επιβλητικό χρώμα τοίχου προσφέρουν τη δική τους μαγεία και συνεισφέρουν στο καλοσχεδιασμένο και πολυτελές μαρμάρινο ντεκόρ του χώρου. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ένα διαχρονικό στοιχείο design έπιπλο ή ένα έργο τέχνης κατά προτίμηση σε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Τα μαρμάρινα δάπεδα προσφέρουν μία αίσθηση απίστευτης μεγαλειότητας, όπως επίσης και οι τοίχοι με χρυσά ή χάλκινα στοιχεία. Επίσης, το μάρμαρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επένδυση τοίχων και κάθετων επιφανειών.

Το μάρμαρο είναι ένα άριστο φυσικό πέτρωμα που μπορεί να συμπληρώσει ή να ολοκληρώσει την αίσθηση της πολυτέλειας που αναζητά ο σχεδιασμός ενός εσωτερικού χώρου.

Διαβάστε επίσης: Οι κορυφαίες τάσεις στην αρχιτεκτονικά και στον σχεδιασμό για το 2022 και ο ρόλος του μαρμάρου σ’ αυτές. Μάθετε για βιωσιμότητα, βιοφιλικό σχεδιασμό, φυσικά υλικά και την εφαρμογή τους στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

Οι μεγάλοι καναπέδες σε σοφιστικέ σχήματα, παραδείγματως χάριν με καμπύλες, αποτελούν τα απόλυτα έπιπλα για ένα πολυτελές interior design. Φέρνουν στον χώρο απαλότητα και μία αίσθηση ηρεμίας. Εμβληματικά χρώματα όπως μωβ, σκούρο μπλε ή taupe συμπληρώνουν τον χώρο και εισάγουν την αίσθηση της διαχρονικότητας στο interior design.

Πολυτελές καθιστικό με book-match πλάκες σε επένδυση τοίχου, από το σκούρο γκρι ελληνικό μάρμαρο με βένες, Camouflage
Το σκούρο γκρι ελληνικό μάρμαρο Camouflage εφαρμοσμένο ως book-match σε επένδυση τοίχου πολυτελούς σαλονιού

Επίσης, οι υφές καθώς και το ξύλο, το μετάξι και η ψεύτικη γούνα προσθέτουν ζεστασιά και μοναδικότητα σε μία κατοικία ενώ διατηρούν την πολυτελή αίσθηση. Υφάσματα υψηλής ποιότητας όπως το λινό ή το μπουκλέ ανυψώνουν ένα μίνιμαλ χώρο με τον πιο απλό τρόπο. Επιπλέον, μία ταπετσαρία υψηλής αισθητικής προσθέτει ύφος στον χώρο με τον πιο στυλάτο τρόπο. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τον χώρο σας ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας επενδύσεις τοίχου και δημιουργώντας ένα μεγάλο, φρέσκο και πολυτελές αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τις συμβατικές ιδέες.

Επιπλέον, ένα στυλάτο, μαλακό χαλί και μία ωραία ποικιλία διακοσμητικών μαξιλαριών σε διαφορετικά εντυπωσιακά υφάσματα φέρνουν στον χώρο μία υπέροχη συλλογή υφών και δημιουργούν ένα ζεστό και ζωηρό χώρο χρησιμοπιώντας λίγα υλικά. Το φινίρισμα των υλικών και το εκλεπτισμένο ντεκόρ της οικίας που δένουν όμορφα και αρμονικά μεταξύ τους είναι οι βασικοί παράγοντες στην αναβάθμιση του χώρου όσον αφορά στην πολυτέλεια.

Γυαλιστερά πλακίδια και πλάκες γκρι μαρμάρου Tuono Blue σε πάτωμα και επιφάνεια τοίχου καθιστικού
Το γκρι ελληνικό μάρμαρο Tuono Blue εφαρμοσμένο σε πάτωμα και επένδυση τοίχου πολυτελούς καθιστικού

Μάρμαρο, το πολυτελές στοιχείο

Το μάρμαρο έχει υπάρξει διαχρονικά ένα φυσικό πετρώδες υλικό που πρσφέρει πολυτελή αποτελέσματα και προσθέτει χάρη και αξία σε ένα πολυτελές περιβάλλον κατοικίας, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται με ζωηρά χρώματα όπως ροζ, κίτρινο ή χρυσό. Χάρη στην αψεγάδιαστη ποιότητα του, χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε παλάτια, σε μεγαλιώδη γλυπτά και σε εικονικά κτήρια σε όλον τον κόσμο. Στη σύγχρονη εποχή, το μάρμαρο είναι ένα πέτρωμα που χρησιμποιείται είτε για να δώσει έμφαση σε κάποια σημεία, είτε για να δώσει ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα με τη δημιουργία πολυτελών δαπέδων ή επιφανειών τοίχων σε μία κατοικία.

Μία μαρμάρινη σκάλα μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίαρχο στοιχείο design, δημιουργώντας ένα επιβλητικό στοιχείο οπτικής εστίασης, ιδιαίτερα αν το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά μίνιμαλ ή σύγχρονο.

Τα μαρμάρινα στοιχεία ντεκόρ στα έπιπλα όπως το τραπέζι της τραπεζαρίας και τα κεντρικά ή τα βοηθητικά τραπεζάκια φέρνουν ένα διαχρονικό στοιχείο στον χώρο και αναβαθμίζουν και το συνολικό interior design.

Πολυτελές μπάνιο με πλάκες και πλακίδια του μαύρου ελληνικού μαρμάρου Titanium Black σε δάπεδο και πλάτη τοίχου
Εφαρμογή του μαύρου ελληνικού μαρμάρου Titanium Black σε πάτωμα και επένδυση τοίχου πολυτελούς μπάνιου

Το μάρμαρο επίσης μπορεί να ανυψώσει την αισθητική των μπάνιων, είτε ως το μοναδικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για να ένα φυσικό αποτέλεσμα ή ως πινελιές πολυτέλειας όπως στους νιπτήρες, στις ντουζιέρες ή στους τοίχους. Σε μία παρόμοια λογική, μπορείτε να χρησιμποιήσετε λευκό μάρμαρο στην κουζίνα σας και να ζωντανέψετε τα ντουλάπια με μαρμάρινους πάγκους και πλάτες ή να δημιουργήσετε μία εντυπωσιακή νησίδα.

Ελληνικά Μάρμαρα Κατάλληλα για Luxury Interiors

Αναλόγως της σχεδιαστικής προσέγγισης και της χρωματικής παλέτας του χώρου, μία μεγάλη ποικιλία Ελληνικών μαρμάρων είναι κατάλληλη να δώσει ένα πολυτελές αποτέλεσμα σε ένα έργο interior design. Η επιλογή του χρώματος, τα νερά και τα σχέδια του μαρμάρου της επιλογής σας θα ενσωματωθούν αρμονικά και όμορφα με την γκάμα των επίπλων, του φωτισμού και των υφασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Παραδείγματως χάριν, αν ο στόχος σας είναι ένα ήρεμο και στυλάτο περιβάλλον, ένα λευκό μάρμαρο όπως το Θάσος, ο Βόλακας, το Elba White, το Fusion, το Pirgon και το Prima, το Tinos ή το Πεντελικόν θα ήταν μία άριστη επιλογή.  

Πολυτελής κρεβατοκάμαρα με μεγάλες book-match πλάκες του πράσινου ελληνικού μαρμάρου Τήνου σε πλάτη τοίχου
Εφαρμογή του πράσινου ελληνικού μαρμάρου Τήνου σε book-match επένδυση τοίχου πολυτελούς κρεβατοκάμαρας

Από την άλλη, αν ενδιαφέρεστε να έχετε έναν ολόκληρο τοίχο ως σημείο ενδιαφέροντος, για παράδειγμα ένα τζάκι κρεβατοκάμαρας ή μία σκάλα, τότε μάρμαρα όπως το Titanium Black ή το Veria Green θα πρόσφεραν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Βρείτε τα καλύτερα Ελληνικά λευκά μάρμαρα για το αρχιτεκτονικό σας project εσωτερικού χώρου εδώ.

Χρήση των Λευκών Μαρμάρων στο Luxury Interior Design

Οι Καλύτεροι Τρόποι να Επιτύχετε Luxury Interior Design για την Κατοικία σας χρησιμοποιώντας Ελληνικά λευκά Μάρμαρα

Τα λευκά μάρμαρα προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Ένα λευκό μάρμαρο μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πλάνο πολυτελούς interior design και σε ένα μαρμάρινο ντεκόρ είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με μία σοφιστικέ χρωματική παλέτα που θα συμπληρώσει και θα αναδείξει το πολυτελές design.

👉 Το πολυτελές Interior design έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε μεγάλους χώρους και με την χρήση του λευκού μαρμάρου σε δάπεδα σαλονιών εξασφαλίζεται ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κομψότητας και μεγαλοπρέπειας.

👉 Η επιλογή του γυαλισμένου λευκού μαρμάρου ως επένδυση τοίχου στον χώρο μίας εισόδου, σε ένα σαλόνι ή σε μία κρεβατοκάμαρα προσφέρει ένα πολυτελές αποτέλεσμα boutique ξενοδοχείου.

👉 Δείτε περισσότερα Tips για την εφαρμογή του μαρμάρου σε αρχιτεκτονικά, διακοσμητικά και κατασκευαστικά έργα εσωτερικών χώρων.

Πολυτελής χώρος σαλονιού με μεγάλες book-match πλάκες του λευκού ελληνικού μαρμάρου Θάσου, με βένες, σε πλάτη τοίχου
Το λευκό ελληνικό μάρμαρο της Θάσου με βένες, εφαρμοσμένο σε book-match επένδυση τοίχου πολυτελούς καθιστικού

Χρήση του λευκού μαρμάρου για ένα πολυτελές Σαλόνι

Ένα λευκό μαρμάρινο δάπεδο επίσης συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας σε μία κατοικία. Επιπλέον, ένα μαρμάρινο τζάκι μπορεί να αποτελέσει ένα εμβληματικό στοιχείο design στον χώρο, σε συνδυασμό με έναν τοίχο βαμμένο σε συμπληρωματικό χρώμα και σε ένα καλοδουλεμένο σαλόνι όπου αναδεικνύονται υφές, υφάσματα και χρώματα σε μία υπέροχη γκάμα.

Εντυπωσιακό σαλόνι με μεγάλες book-match πλάκες του γνωστού λευκού ελληνικού μαρμάρου Βόλακας σε πλάτη πολυτελούς τζακιού
Εφαρμογή του λευκού ελληνικού μαρμάρου Βόλακας σε book-match επένδυση τζακιού πολυτελούς καθιστικού

Χρήση του λευκού μαρμάρου για μία πολυτελή Κουζίνα

Το ντεκόρ με λευκό μάρμαρο προσθίθεται επίσης όμορφα στην αισθητική της κουζίνας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πάγκος είτε ως πλάτη, πρσφέροντας στοιβαρότητα, διαχρονικότητα και μία πολυτελή αισθητική.

Για ένα απολύτως μοναδικό αποτέλεσμα με μαρμάρινο ντεκόρ, χρησιμοποιείστε λευκό μάρμαρο ως πάγκο και πλαϊνά “waterfall” στη νησίδα της κουζίνας σας: το μοτίβο του πάγκου συνεχίζει και στα πλαϊνά στοιχεία έως το δάπεδο, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα περιτύλιξης. Και φυσικά, ένας μαρμάρινος νεροχύτης θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή όσον αφορά στο στυλ και την αντοχή, δημιουργώντας ομοιόμορφη αισθητική σε όλον τον πάγκο.

Χρήση του λευκού μαρμάρου σε ένα πολυτελές Μπάνιο

Επιπλέον, η χρήση του λευκού μαρμάρου σε ένα μπάνιο φέρνει μία αίσθηση πολυτέλειας και μεγαλειότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το μοναδικό υλικό του χώρου, δημιουργώντας ένα ομογενές, πολυτελές αποτέλεσμα στο μπάνιο ή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένα σημεία για μία πιο μοντέρνα πολυτελή προσέγγιση, παραδείγματως χάριν στο νιπτήρα ή στη ντουζιέρα. Μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας επιτυγχάνεται χρησιμποιώντας βρύσες και αξεσουάρ σε χρυσό χρώμα.

Πολυτελές ολόλευκο μπάνιο και ντουζ ντυμένο με πλάκες και πλακίδια του λευκού ελληνικού μαρμάρου Pirgon Delta.
Εφαρμογή του λευκού ελληνικού μαρμάρου Pirgon Delta σε δάπεδo, πάγκο, και τοίχους πολυτελούς μπάνιου και ντουζιέρας

Η πολυτέλεια των Επίπλων με λευκό μάρμαρο

Το μάρμαρο μπορεί επίσης να προστεθεί σε ένα πολυτελές ντεκόρ οικίας ως μέρος των επίπλων του χώρου: τραπεζαρίες, κεντρικά τραπεζάκια, βοηθητικά τραπεζάκια λαμβάνουν μία πολυτελή αίσθηση όταν έχει προστεθεί μάρμαρο σε μεγαλύτερα ή μικρότερα μέρη τους.

Κοζάζ με διάφορα μικροέπιπλα και στρόγγυλα τραπεζάκια από μάρμαρο
Εφαρμογή του φυσικού πετρώματος του μαρμάρου σε μικροέπιπλα και τραπεζάκια

Πού θα βρείτε Ελληνικά Μάρμαρα για να Αναδείξετε το Luxury Interior Design

Στην Stone Group International διαθέτουμε μία ευρεία γκάμα λευκών, γκρι κι έγχρωμων μαρμάρινων όγκων, πλακών, πλακιδίων και μωσαϊκών, κατάλληλα για οποιαδήποτε εφαρμογή σε έναν εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, μία ομάδα ειδικών με βαθιά γνώση στο υλικό και στις τρέχουσες ανάγκες των έργων, μπορεί να σας προσφέρει πληροφορίες και να σας καθοδηγήσει ώστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο μάρμαρο για το έργο σας. 

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και κάποιος από την ομάδα των ειδικών μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

Ρωτήστε μας πως μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αποθέματα των αποθηκών μας.

Related Posts
Discover our latest blogs and find useful and interesting information, like marble trends, tips, applications, and inspiring ideas.
Μάρμαρο και Γρανίτης: Ανακαλύψτε τις διαφορές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μεταξύ των δύο φυσικών πετρωμάτων
Μάρμαρο ή γρανίτης? Ποιο είναι πιο κατάλληλο υλικό για πάγκο κουζίνας, δάπεδο και μπάνιο; Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε αφορά… Read More
Γιατί το μάρμαρο είναι κατάλληλο υλικό για πάγκο κουζίνας; Όλα τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα της χρήσης μαρμάρου σε πάγκο κουζίνας
8 λόγοι για να επιλέξετε μαρμάρινο πάγκο για την κουζίνα σας Τα φυσικά πετρώματα αποτελούν αγαπημένη και διαχρονική επιλογή στον εσωτερικό σχεδιασμό. Ιδιαίτερα το μάρμαρο,… Read More