ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Εικόνα

Η Stone Group International, συμμετείχε και φέτος στην Διεθνή Έκθεση Πετρωμάτων Marmomacc 50th Edition, 30 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου 2015 στην Βερόνα-Ιταλία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Marmomacc & theCity, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ξένη εταιρία, παρουσίασε το έργο «Καλειδοσκόπιο» στον χώρο της ιστορικής Arena, μια κατασκευή που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Μιχάλης Θεοφίλου και Σπύρος Κόκκινος και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου το εξειδικευμένο προσωπικό της SGI.

Ως γνωστόν, ένα καλειδοσκόπιο αναπαράγει είδωλα με συμμετρία. Το πρωτοποριακό concept που ακολούθησε το μοντέλο αυτό, είναι ένα γλυπτό αποτελούμενο από δύο διάτρητες κυκλικές επιφάνειες μαρμάρου Pirgon, διαμέτρου 2.20 μ, που μέσω ειδικού μηχανισμού κινούνται αντίστροφα μεταξύ τους προσδίνοντας αίσθηση καλειδοσκοπίου.

Τα δύο κυκλικά μοτίβα, κινεί μηχανισμός δύο γραναζιών. Τα μοτίβα ποτέ δεν είναι ίδια, ακριβώς όπως και το υλικό που είναι φυσικό υλικό και καμιά επεξεργασμένη πλάκα μαρμάρου δεν είναι ποτέ εντελώς όμοια με την επόμενη.Το λευκό μάρμαρο λειτουργεί και πάλι ως «τόπος και ως κατασκευή» μιας νέας σχέσης με τις κοινότητες των πολιτών καθώς και ως μια εναργή ενθύμηση της μνημειακής του ταυτότητας στον Ελλαδικό Χώρο.

Στόχος της εταιρίας είναι το «Καλειδοσκόπιο» να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης, αναπαράγοντας την κίνηση της πόλης, ως μια προοπτική απεικόνιση που ενώνει τον βιώμενο χώρο με την ζωντανή σημαίνουσα πόλη.

Σημειώνεται ότι η εμβόλιμη ενότητα Marmomacc & theCity, διοργανώνεται από τον επίσημο εκθεσιακό φορέα Veronafiereσε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Βερόνας, και αφορά την συμμετοχή εταιριών μαρμάρου με δημιουργίες και γλυπτά τους που επιλέγει Κριτική Επιτροπή και τα οποία κοσμούν κεντρικά σημεία της Βερόνα για έναν μήνα.